dinsdag 18 oktober 2011

Jeroens dagboek 3

Jeroens dagboek vrijdag 14 oktober
Gisteravond zijn we op zoek naar een slaapplek nog een eind de staat New Hampshire ingereden tot aan Concord. Daar hebben we overnacht in het Holiday Inn. Concord is de hoofdstad van New Hampshire. Bij het wakker worden kwam de regen met bakken uit de lucht vallen. We zijn in de auto gestapt om door te rijden tot de White Mountains. De route daar naar toe is echt prachtig alleen door de regen en de laaghangende bewolking was het uitzicht niet optimaal. Daarom maar even wat foto's van het internet geplukt. Wie Zweden kent zal dit landschap herkennen.

Lake Winnepesaukee

We hebben voor 2 nachten een motel geboekt in Littleton, in het noorden van de staat New Hampshire. Morgen de White Mountains in.

Jeroens dagboek zaterdag 15 oktober
Het was een onstuimige nacht met erg veel regen. De auto lag bedekt met afgevallen bladeren. Gelukkig is het inmiddels droog geworden en de zon doet z'n best om het een mooie dag te maken voor fotograferen.


De White Mountains National Forest is een gebied in het noorden van New Hampshire, ongeveer 2 keer zo groot als de provincie Utrecht. De hoogste berg is Mount Washington met een hoogte van 1917 meter. Op een paar kleine dorpjes na bestaat de populatie voornamelijk uit wildlife zoals elanden, otters, vossen, wasberen en ook zwarte beren. Het park is ideaal voor zowel hikers (wandelaars met rugzak) als voor de automobilist (wij dus). Een mooie route met veel uitzichtpunten is de Kancamagus Highway. Deze weg volgt de Swift River. In deze rivier zijn veel stroomversnellingen en watervallen. Door de regen van gisteren staat de kraan goed open.

the Lower Falls

the Lower Falls en Donny
White Mountains Resort

In een vallei ligt het Franconia Notch State Park. Een belangrijk toeristische trekpleister is een rotsformatie op de top van een berg die een profiel van een gezicht laat zien van een man, genaamd "The Old Man of the Mountian". Eigenlijk moet ik zeggen het was een belangrijke trekpleister omdat in 2003 "gezicht" op een nacht de diepte is ingestort. De dienstdoende mountainranger moet raar op z'n neus hebben gekeken toen hij 's morgens de deur van het park opende.

Old Man of the Mountain
voor                             na
Dit jaar is een herdenkingsmonument geopend die er voor zorgt dat je de illusie hebt dat het gezicht nog aan de berg hangt. Als je op een precies bepaalde plek staat en langs een stalen profiel kijkt naar de berg dan zie je het gezicht weer verschijnen.

Monument 

Illusie

Jeroens dagboek zondag 16 oktober
Vanmorgen zijn we voor dag en dauw aan de wandel gegaan. Het doel was de Flume Gorge. Als je in de White Mountains bent en je hebt maar tijd voor 1 bezienswaardigheid, kies dan voor de "Gorge". De foto's zeggen eigenlijk al genoeg. Door eeuwenlange erosie is door de stroming van water een kloof uitgesleten in de rotsen. En laat het maar aan de Amerikanen over om daar een mooie attractie van te maken. In deze kloof hebben ze kans gezien een looppas over vlonders en trappen te maken, hangend aan de wanden van de kloof. En onder je voeten stroomt het water. De kloof is ongeveer 30 meter diep en 4 meter breed.

Tijd om New Hampshire te verlaten en richting Vermont te reizen naar de plaats Burlington aan Lake Champlain. We zijn onderweg stopt voor een ijsje bij Ben & Jerry's. Let wel, bij hun Ice Cream Factory in Waterbury. Daar krijg je een tour door de fabriek met aan het einde een "free sample". Natuurlijk kan je ook zelf een ijsje kopen, je moet dan wel een keuze maken uit 50!!! smaken. .....en dat is gelukt.

Jeroens dagboek maandag 17 oktober
We hebben vannacht geslapen in de Days Inn in Burlington nadat we gisteravond heerlijk gegeten hebben bij Stillwaters, Donny meatloaf en ik haddock.

 Uitzicht over Lake Champlain vanuit de heuvels van Burlington

Vandaag is het doel Lake Placid in de Adirondacks. We zijn met een veerpont het Lake Champlain overgestoken (een half uurtje varen) naar de overkant, de staat New York. Lake Placid, bekend van de Olypmische Winterspelen van 1980 (en 1932 kwamen we achter), ligt midden in de Adirondack Mountains. Het National Park heeft de grote van 3/4 van de oppervlakte van Nederland en het is er erg rustig. Zo rustig dat je hier kilometers door de bossen kan rijden voordat je een andere auto ziet. Donny wordt er lichtelijk depressief van en is er van overtuigd dat hij een beer heeft gezien.
Het feit dat we in een wat verlopen hotel zitten dat een prima decor zou vormen voor een horrorfilm maakt het er niet beter op. Wel weer lekker gegeten, Italiaans deze keer.
zicht op de Adirondacks, NY
Olympisch stadion Lake Placid, NY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten