maandag 3 oktober 2011

School

Veel mensen vragen zich af hoe de school waar ik nu op zit, werkt. Kaplan International zit dus op Harvard Square in Cambridge. Alle scholen en universiteiten in deze omgeving zijn allemaal onderdeel van Harvard. Elke maandag is het op Kaplan ‘welcome’ dag en op vrijdag is het ‘farewell’ dag. Op maandag komt de nieuwe lichting studenten en op vrijdag hebben we dus afscheid van de studenten die Kaplan na een aantal weken of maanden verlaten. Als beginner doe je op de maandag een test waarmee ze kijken hoe ver je kennis van de Engelse taal is. Ze kijken dan op welk niveau je zit en in welke klas ze je dan plaatsen. In de middag krijg je je rooster en je tijden door.
 
Elke dinsdag heb je een nieuw onderwerp, een topic, waarmee je klassikaal aan de slag gaat en op de maandag krijg je dus je ‘test’. De ene keer moet je een werkstuk maken, de andere keer is het een vragen/meerkeuzenlijstinvullen en soms moet je in groepjes zitten en samenwerken. Ik moet zeggen dat dat allemaal zeer goed werkt en de onderwerpen zijn op zich wel leuk. De studenten zijn, zoals ik al eerder heb verteld, van verschillende leeftijden en afkomst. Voornamelijk uit Zuid Amerika en uit Aziatische landen. Ik begin maar niet weer over Chineesjes…
Onze lerares, Gillian Deveraux, is een zeer aardig mens, goed in haar werk en grappig. Maar ze is een echte Amerikaanse en gooit soms, tussen wat zinnen en woordjes door, haar hele privĂ©leven op tafel. Zonder dat je het vraagt, of soms door hebt, verwerkt zij haar scheiding, dood van haar broer en de leuke relatie met haar zus tussen de lessen door. Laatst was het onderwerp ‘kunstmatige inseminatie’, en vraag me niet hoe, maar Gillian verwerkt een leuke anekdote over haar vriendjes en exen in dit onderwerp. Ze praat ook heel hard en heel Amerikaans en ze is dol op roddelblaadjes. Het is soms een beetje te erg. Zit je druk woorden te spellen, begint zij uit het niets te praten over de verbroken relatie van Justin Bieber of ander onbenullig sterretje. Naast het werk als lerares dicht ze en ze heeft ook een gedichtenbundel uitgebracht. Dit boekje wordt elke dinsdag weer uit de kast gehaald als er nieuwe studenten in onze klas komen. Ze is een zeer goede verkoopster.

 Klasgenoten tijdens een rondgesprek

Nathalia, Gillian en Sarah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten