vrijdag 21 oktober 2011

Jeroens dagboek 4

Jeroens dagboek dinsdag 18 oktober
Toch nog lekker geslapen in het griezel hotel.

Hotel Saranac

Ben ik de enige die dit ziet?

Vandaag is een dag van onderweg zijn. Het is de bedoeling naar het westen te rijden, naar de Niagara watervallen. Het weer is nog steeds druilerig en koud. Het duurt lang voor we de Adirondacks uitgereden zijn. Op de snelweg gaat het beter en het weer knapt ook weer wat op. Een voorzichtig zonnetje. We besluiten helemaal door te rijden naar Niagara Falls en checken in bij het Best Western Hotel in Niagara Falls. Donny voelt zich niet lekker en heeft lichte koorts. Hij kruipt in bed en ik ga een paar baantjes zwemmen in de indoor pool. We gaan morgen naar de watervallen.

Jeroens dagboek woensdag 19 oktober
Gelukkig voelt Donny zich een stuk beter vanmorgen. Op naar de Falls. Het weer is wel grauw en nat. De afstand tussen ons hotel en de watervallen is 15 km en gaat over uitgestrekte industrieterreinen, groepjes motels en restaurants. Als we volgens de bordjes bij op ons eindpunt zijn aangeland zien we een, wat het lijkt, rookwolk omhoog stijgen. De Niagara Falls!
We gaan in de rij staat voor het boottochtje langs de basis van de watervallen en blijken terecht te zin gekomen tussen een buslading spugende en voordringende chinezen. We krijgen een blauwe plastic poncho uitgereikt en gaan aan boord van het bootje, genaamd "the Maid of the Mist". Het is in één woord super en overweldigend het water naar beneden te zien komen. En ook te voelen want de poncho is niet voor niks. Er stuift je zoveel water tegemoet dat je zonder bescherming drijfnat zou worden.


 Al iets aan de beterende hand
Cave of the Wind

American Falls

De Niagara Falls bestaan uit 2 delen, de American Falls en de Horseshoe Falls, en gemiddeld stroomt er elke seconde 2,5 miljoen liter water over de rand naar beneden. De Falls liggen op de grens met Canada waarbij het hoge deel van de VS is en het water terecht komt in Canada. Het beste uitzicht op de waterval is vanaf de Canadese kant. Maar aan de Amerikaanse kant kan je tot het randje naast de Falls staan en het geweld voelen waarmee het water naar beneden stort.
We zijn dus maar even met de auto de brug overgereden naar Canada, weer een stempel in het paspoort erbij. En inderdaad het uitzicht is fabuleus, vooral vanuit de uitzicht toren, de Skylon Tower.

 American Falls
Horseshoe Falls

Helemaal ongevaarlijk is een bezoek aan de Falls niet. In juni dit jaar is een Japanse toeriste na te hebben geposeerd voor een foto over de reling gevallen. Dezelfde plek als deze foto:


Ze is nog niet terug gevonden....
En hoe deze man in die benarde positie is teruggekomen is mij een raadsel.

Tijd om te vertrekken richting het oosten en komen terecht Rochester in Country Inn & Suites. En naar onze eigen verbazing krijgen we ook een suite, met een lekkere zithoek en zelfs een 2e TV. Voor het eten, bij Applebee's, even in het bubbelbad en een paar baantjes trekken. Zo'n rondreis is zwaar hoor.

Jeroens dagboek donderdag 20 oktober
Rochester is een industrie stad die qua historische binnenstad niet veel te bieden heeft. Wel heeft het 2 musea die de moeite waard zijn. Die hebben we beide dus maar even onderzocht. Donny is naar het Museum of Play gegaan en ik naar het Memorial Art Museum. Soms moet je elkaar de ruimte geven.

Nog 700 km te gaan tot aan Boston. Vandaag hebben we er 550 afgelegd en zijn in Springfield uitgekomen. Naar het schijnt de stad waar 100 jaar geleden basketbal is uitgevonden.

Jeroens dagboek vrijdag 21 oktober
Na een paar baantjes is het zwembad zijn we vertrokken naar de plaats Hartford in Connecticut. Daar hebben we het Mark Twain House & Museum. Deze schijver is vooral bekent van de boek "de avonturen van Tow Sawyer en Huckleberry Finn. Het huis dat hij met zijn gezin bewoont heeft gedurende zijn leven in Hartford is prachtig gerestaureert en we krijgen daar een rondleiding. We worden uitdrukkelijk gewaarschuwd nergens aan te komen, en niet te filmen, fotograferen, te telefonenen of met een balpen te schrijven! Dat laatste deed dus een meisje en die werd verzocht daarmee op te houden. Geen idee waarom, lekkende inkt? Dus maakte ze maar aantekeningen op haar Blackberry.


Vanuit Hartford zijn we naar de staat Rhode Island gereden. Dat is na Massachusetts, New Hampshire, Vermont, New York en Connecticut de 6e staat op onze reis. Onderweg stoppen we in Essex aan de kust, volgens de reisgids diverse keren uitgeroepen tot mooiste dorpje van de Verenigde Staten. Hoewel we nog maar een klein gedeelte van het land gezien hebben kunnen we ons voorstellen dat het klopt. Een typisch Amerikaanse dorpje, idyllische gelegen op een heuvel aan de kust, keurig aangeharkt met veel kleine winkeltjes en restaurantjes.




Morgen terug naar Boston en de auto inleveren. 's Avond gaat het vliegtuig via Reykjavik terug
naar Nederland. Dan houdt voor mij het avontuur op. Donny heeft nog 5 weken voor de boeg.
Dus weer afscheid nemen ;-( Maar het was fantastisch!

1 opmerking: